keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Vauvan varustelukierre: Villasukat


Nallesta toteutetut villasukat vauvalle. Pienten sukkien ja lapasten neulominen on jotenkin tylsää, vaikka ne valmistuvat nopeammin kuin aikuisten, on rasittavaa vaihtaa puikkoa jne koko ajan.

Loin 9s/puikko ja neuloin 2o 1n -joustinneuletta 15 kerrosta. Tämän jälkeen neuloin 20 kerrosta vartta ainaoikein. Ennen kantapäätä tein 10 kerroksen resorin. Kantapää on yksinkertainen ja kavensin lopuksi 5 silmukkaa kummaltakin reunalta (puikoille jäi näin ollen yhteensä 8 silmukkaa ennen silmukoiden poimimista). Jalkaterässä on 25 kerrosta jonka jälkeen kavensin * neulomalla joka puikolta viimeiset oikein yhteen ja neulomalla välikerroksen* kunnes puikollaan oli vain 5 silmukkaa. Tämän jälkeen neuloin jokaisella kerroksella viimeiset yhteen. En yleensä kavenna tällä tavoin, mutta koska silmukoita oli parillinen määrä, ei normaalisti käyttämäni kavennus olisi toiminut niin kauniisti.Nämä sukat ovat vastasyntyneelle todennäköisesti isot, mutta yritin tehdä sellaiset, jotka mahtuisivat kipsien päälle ongelmitta ja olisivat lämpimät... ja sopivathan ne nyt ainakin "settiin" johon kuuluvat kypärämyssy ja tumput. Koska nilkat eivät kipseissä pääse liikkumaan, uskon näiden olevan vallan hyvät vauvalle, sillä eihän hän niitä poiskaan helposti potki.

Oletkin varmaan huomannut, että neulomistahtini on rauhoittunut. Tämä johtuu siitä, että olen vihdoin saanut luvan tehdä muutakin kuin maata sohvalla levossa. Parit sukat ovat kuitenkin työnalla tälläkin hetkellä, mutta olen tehnyt paljon kaikkea sellaista, mikä on kuluneiden viikkojen aikana jäänyt tekemättä levon vuoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti