maanantai 13. lokakuuta 2014

"Suomilapaset"

Palmikkosukista jäi lankaa yli, joten neuloin palmikkosukkien omistajan pojalle lapaset. Valkoinen on hieman riskialtis väri eläväiselle alakoululaiselle, mutta otin riskin. Mukaan neuloin hieman 7 Veljestä Nostalgia-lankaa. Lopputulos ilahdutti mieltäni, toivottavasti myös lapasten uutta omistajaa. Lapaset ovat jotenkin kovin suomalaiset.Ohje lapasiin:

Vasen lapanen:
Luo 9s/puikko valkoisella ja neulo joustinneuletta 20 kerrosta (itse neuloin 2o 1n -joustimen).
Aloita kuviointi.
1. kerros Neulo sinisellä aina oikea kerros.
2. kerros Jatka valkoisella. Neulo I puikko aina oikein. II-III puikoilla nosta joka kolmas silmukka neulomatta aloittaen ensimmäisestä silmukasta. IV-puikolla nosta ensimmäinen neulomatta ja neulo loput oikein.
3. kerros Tee toinen valkoinen kerros samoin kuin edellinen, mutta tässä kerroksessa sinun pitää aloittaa I puikolla peukalokiilan tekeminen. Yhteishyvä tarjoaa hyvät kuvalliset ohjeet peukaloiden tekemiseen.
4. kerros on jälleen sininen, jolloin neulotaan koko kerros oikein.
Toista kerroksia 2-4 tehden peukalokiilan ja jatkaen kämmenosaa niin pitkäksi kuin tarvitsee. Lopeta kuviointi siniseen kerrokseen ja aloita tämän jälkeen haluamasi kärkikavennus.

Oikea lapanen:
Tehdään vasemman peilikuvaksi. Kuvioinnissa ja peukalokiilassa täytyy muistaa, että ne tulevat puikolle IV. Aloita siis 2. kerros nostamalla I puikon viimeinen ja jatkamalla kuviota neulomalla II-III puikot syklillä *2o ja nosto*. Tällöin kuviot tulevat päinvastaisesti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti