torstai 2. lokakuuta 2014

Joulupukin apulainen: Huovutetut tossut

Tämän joululahjan uskallan julkaista, sillä olen 99% varma ettei tossujen saaja lue blogiani.

Toistan jo itseäni, sairauslomalla on aikaa. Selailin siis erinäisiä blogeja ja muita käsityösivuja löytääkseni jotain kivaa ja uutta kokeiltavaksi. Löysin Lankahelvetti-blogin ja sieltä tossujen ohjeen. Ihanan helpot ja hieman erilaiset.

Ongelmaksi koitui kuitenkin Novita, sillä Huopanen-langan valmistus on lopetettu. Löysin kuin löysinkin sitä vielä muutaman kerän oman kylämme Alexiksesta alennuksesta. Mikä onni! Vertailin myös uusia lankoja ja Novitan Joki-langan luvataan huopautuvan. Ostin siis Jokeakin. Sormien välissä langat tuntuvat samanpaksuisilta (Huopasen puikkosuositus 8-10, Joki 6), mutta Joki on ehkä hieman kierteisempää. Neulon seuraavat sukat Joesta kokeilumielessä.

Mutta asiaan. Ohjeen mukaan kaksinkertaisella 7 veljestä -langalla varsi (puikot 5) ja loppu Huopasella. Testasin puikkoja kokoa 8, mutta jälki ei ollut kaunista. Purin ja tein saman uudestaan 6mm:n puikoilla. Huomattavasti parempi! Sukista tuli todella isot, lähes 38cm pitkät ennen huovutusta. Hessu Hopon sukat :)

Huovutusosuus jännitti, mutta niin vain sukista tuli pienemmät. Pesin ne koneen hienopesuohjelmalla 30°c ja todella hennolla linkouksella. Mietin, olisiko huopuneet pienemmiksi, jos olisin laittanut lämpöä 40°c? Olisivatko huopuneet liikaa tai kutistuneet?

Kaiken kaikkiaan huippuohje. Raportoin, kunhan saan testattua, toimiiko Joki samoin.

Ja lopuksi muutama kuvan tapainen...

Sukat ennen huovutusta

Vertailukohtana normaali sukka kokoa 40-41

Mittaa

Koneesta otetut, muotoilua märkänä omassa jalassa

Valmiit tossut




1 kommentti: