maanantai 10. helmikuuta 2014

Valkoinen unelma

Joskus salakuuntelemisesta on hyötyä (vaikka eihän se suotavaa ole). Satuin uutena vuotena tiskatessani sukumme lounasastioita kuulemaan ohimennen keskustelun. Keskustelu painottui villasukkiin ja sen ydin oli valkoiset villasukat. Keskustelun osapuolet olivat äiti ja tytär. Äiti oli neulonut tyttärelleen joululahjaksi villasukat, jotka olivat ymmärtääkseni oikein ihanat, mutta eivät valkoiset... Siitäpä ajatus sitten lähti.


Tytär sattui olemaan mieheni kummitäti, jonka en usko osaavan edes odottaa näitä sukkia. Ehtivät sopivasti perille ennen ystävänpäivää.

OHJE

Lankana käytin jälleen 7 veljestä -lankaa. Puikolleen loin 12 silmukkaa ja neuloin alkuun 12 kerrosta joustinneuleresorin (2o2n). Tämän jälkeen aloitin varren raidoittamisen: "4 sileää kerrosta ja 2 kerrosta helmineuletta". (Helmineule: 1o1n, ja seuraavalla kerroksella päinvastoin 1n1o.) Tätä toistetaan, kunnes varren pituus on mieleinen. Päätin varren sileään neuleeseen. Ennen kantapäätä tykkään vielä tehdä pienen resorin pitämään sukkaa paremmin paikallaan ja resoria varten neuloin 10 kerrosta joustinneuletta. Kärkiosan raidoitukseen käytin samaa ohjetta, mutta jätin jalkapohjan puolen raidoittamatta. Lanka on kuitenkin sen verta paksua, että helmineuleesta aiheutuva koho ei välttämättä tunnu hyvälä jalan alla. Siispä 4 sileää kerrosta ja helmineuleraidat vain 2. ja 3. puikoilla. 

Itse neuloin varteen 6 helmineuleraitaa ja kärkiosaan 8, jonka jälkeen aloitin suoraan kärkikaventamaan sukan. Minun käsialallani sukka sopii kokoa 39-40 olevaan jalkaan.


 ps. Mikäli keskustelua ei olekaan oikeassa elämässä käyty, olen nähnyt hyvin todentuntuisen unen. Onneksi siitä ei ole haittaa ja uskon tädin ilahtuvan saamistaan sukista joka tapauksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti