sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Turmion lapaset

Eräs harrastuskaverini, vannoutunut Turmion kätilöt -fani, pyysi minua neulomaan lapaset. Eikä ihan mitä tahansa lapasia, vaan mustat punaisin TK-logoin varustetut lapaset! En ole koskaan ollut hyvä neulomaan kuvioneuleita, itseasiassa en ole liiemmin edes tykännyt kuvioneuleista, mutta otin haasteen vastaan. Pitäähän ihmisellä olla "katu-uskottavat" lapaset!!

Suunnitelma, joka täydentyi matkan varrella "mitoilla"

Tiesin siis tasan millaiset lapaset hän halusi. Mutta ensin oli piirrettävä logo "neuleeksi".

Kuva lainattu osoitteesta http://www.spirit-of-metal.com/les%20goupes/T/Turmion%20Katilot/pics/408630_logo.jpg

"Saa käyttää muttei oo pakko"

Ja sitten vain töihin. Neuloin lapaset (yllätys yllätys) 7 veljestä -langalla ja niin, että puikollaan on 12 s. Alkuun 25 kerrosta joustinneuletta 2o 2n. Ja sen jälkeen alkaa kuvio. Kuvio tehdään lapasen molemmin puolin.Peukalo neulotaan T:n ja K:n väliin kuvion mukaisesti. Itse tein peukalon kuviota rikkomatta, joten neuloin peukalokiilan sijaan vain 6 silmukkaa odottamaan toiselle langalle.


Kuvio on valmis.

Ja kun kuvio on neulottu valmiiksi, voit neuloa lapasten käyttäjän käden mukaan mieleisesi lopun. Itse neuloin 6 sileää kerrosta ja kavensin lapasen. Lopuksi neuloin peukalon, johon poimin "jemmaamani" 6 silmukkaa ja noukin lisäksi molemmista reunoista +2 silmukkaa (yhteensä 16s), joilla jatkoin kavennukseen asti.


Tältä ne sitten näyttivät valmiina.

Urakka on ohi ja olen jokseenkin tyytyväinen lopputulokseen. Ensimmäinen itse piirtämäni "kuvio" ja vaikka itse sanonkin, kai se edes hieman on näköisensä..

1 kommentti: