sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Converse-sukat catwalkilla

Eräänä päivänä töihin kävellessäni työkaverini kysyi minulta, voisinko neuloa hänelle Converse-sukat. Siis mitkä? Converse-sukat. Ei muuta kuin netti auki ja google käyntiin ja niin minäkin tiesin, mitkä ovat Converse-sukat.

Nalle-langasta tehdyt turkoosit Converset.. ja vain koska 7 veljestä -lankaa ei saanut turkoosina.

Ensimmäisten Converse-sukkien jälkeen tulivat toiset ja toisten jälkeen kolmannet.. ja neljännet tai viidennet odottavat jo sitä oikeaa aikaa alkaa neuloa niitä.

Seuraavia sukkia ajattelin myös hieman "tuunata" lisää ja testata, miltä sukat näyttäisivät ja tuntuisivat (eihän niitä nyttenkään pysty paljoa kengän alle laittamaan, sillä nauhat painavat), jos neuloisin nauhojen alle "kielen". Ei luulisi olevan vaikea homma poimia muutamaa silmukkaa ja neuloa sileää. Näyttäisivätkö sukat aidommilta?


Ohje

Itse tykkään käyttää 7 veljestä -lankaa, sillä se on hieman Nallea paksumpaa ja sukka pitää näin ollen paremmin muotonsa. Neulon sukkaan normaalin varren joustoneuleella ja teen kantapäänkin ilman mitään kommervenkkeja. Kärkiosan neulomisessa kuitenkin 2 puikon lopulle ja 3 puikon alkuun neulon nurjia silmukoita 3-4/puikko. Tuolloin nauha asettuu nätimmin paikalleen. Nauhoitusosan "nurjat" neuleet lopetan 5 kerrosta ennen kuin vaihdan langan valkeaan aivan sukan kärkeä varten. Se, kuinka paljon valkoista kärkeen haluaa lienee jokaisen oma valinta, mutta itse olen 7 veljeksellä tehdessäni vaihdanut valkean kun alan kaventamaan sukkaan. Kun sukka on valmis, pujottelen nauhat tasavälein silmukoista kiinnittykset koukkien.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti