perjantai 1. huhtikuuta 2016

Ohje: Peukalokiila

Toimii lapaseen kuin lapaseen. Neulo normaalisti lapasen varsi. Mikäli teet varren resorina, neulo resorin jälkeen yksi välikerros sileää neuletta.

Vasen käsi:
Kiila neulotaan I puikolle. Neulo, kunnes sinulla on jäljellä 3 silmukkaa. Nosta silmukoiden välistä uusi silmukka ja neulo tämä. Neulo kaksi välisilmukkaa ja nosta uusi silmukka ja neulo se. Neulo puikko loppuun (jäljellä pitäisi olla 1 silmukka).

Neulo välikerros tai kaksi mielesi ja mallisi mukaisesti. Isompaan käteen suosittelen kahta välikerrosta.

Neulo, kunnes puikolla on 5 silmukkaa (puikon viimeinen silmukka + jo lisätyt silmukat + 2 s) ja nosta uusi silmukka puikolle. Neulo uusi silmukka ja 4 välisilmukkaa. Nosta uusi silmukka ja neulo puikko loppuun.

Neulo välikerros/kerrokset.

Neulo, kunnes puikolla on 7 silmukkaa (puikon viimeinen silmukka + jo lisätyt silmukat + 2 s) ja nosta uusi silmukka puikolle. Neulo uusi silmukka ja 6 välisilmukkaa. Nosta uusi silmukka ja neulo puikko loppuun.

Jatka tätä, kunnes olet saanut lisättyä niin monta silmukkaa, että lisättyjen silmukoiden lukumäärä + 4s (nämä silmukat poimitaan peukaloa tehdessä) riittävät peukalon neulomiseen. Neulo tämän jälkeen yksi välikerros.

Ota apulanka valmiiksi. Neulo puikolta niin monta silmukkaa, että puikolla on jäljellä lisätyt silmukat + 2 silmukkaa. Poimi lisätyt silmukat apulangalle neulomatta niitä (voit pujottaa esimerkiksi neulalla langan silmukoiden läpi) ja poista silmukat puikolta. Neulo puikon kaksi viimeistä silmukkaa. Jatka lapasta normaalisti sileänä neuleena.

Oikea käsi:
Tehdään IV puikolla. Neulo puikon ensimmäinen silmukka. Tee lisäykset, kuten vasemmassa peukalossa (Nosta silmukoiden välistä uusi silmukka ja neulo tämä. Neulo kaksi välisilmukkaa. Nosta uusi silmukka ja neulo se.) ja neulo puikko loppuun. Oikean ja vasemman käden ero on se, että vasemmassa kiila tehdään I puikon loppuun ja oikeassa IV puikon alkuun.

Kun olet saanut neulottua kiilan ja apulanka odottaa, neulo IV puikolta 2 silmukkaa, poimi lisättyjen silmukoiden määrä silmukoita apulangalle ja neulo puikko loppuun.

Peukalon neulominen (itse neulon peukalon monesti neljällä puikolla viiden sijaan)

Ota puikolle apulangan silmukat. Poimi uudelle puikolle 2 silmukkaa peukaloreiän oikeasta reunasta. Ota uusi puikko ja poimi peukaloreiän vasemmasta reunasta 2 silmukkaa. Tasaa apulankapuikolta silmukoita toisille puikoille niin, että kaikilla kolmella puikolla olisi tasaisesti silmukoita. Neulo peukalo suljettuna neuleena ja päättele, kun se on tarpeeksi pitkä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti