tiistai 12. huhtikuuta 2016

Lahjaksi vadelma-rahkapiirakkaa


Olen ihastellut mielettömästi ihmisillä erilaisia pitsi- ja kuvioneulesukkia. Valitettavasti taidonpuutteen ja opetteluhaluttomuuden (joskus myös ohjeen epäselvyyden) vuoksi olen laittanut syrjään juuri edellämainittuun kategoriaan kuuluneet ohjeet ja neulonut "normaalia" raitasukkaa. Äitiysloma-aikana minulla oli aikaa opetella ja kokeilin silloin erilaisia uusia ohjeita vain huomatakseni, että olen kehittynyt neulojana tai ohjeet ovat ajan kuluessa tulleet selkokielisemmiksi. Tuolloin opettelin muun muassa Broken seed -säärystimiäpitsineulesukkaakerrosrivinousua ja valepalmikkoa.


Nyt testasin ohjetta nimeltään Piirakkasukka ja rakastuin. Ohjeen otin Lankahelvetti-blogista, jota hieman muokkailin itselleni mieleiseksi. Ensinnäkin tein hieman erikokoisen sukan, en siis kokoa 38-39. Toiseksi varren "kiertäen neulotut" silmukat korvasin täysin normaaleilla silmukoilla. Muutoin ohje on mitä mainioin. Kuvio muodostuu kuudesta kerroksesta ja tehdään 23 silmukalla. Sinun tulee siis luoda I ja II puikoille 12 silmukkaa, III puikolle 11 silmukkaa ja IV puikolle 13 silmukkaa, jos haluat neuleeseesi yhteensä 48 silmukkaa. Mikäli haluaisit enemmän, nämä lisäsilmukat tulee luoda I ja IV puikoille.


Piirakan ohje (kuviokerrokset puikoille II ja III, yhteensä 23 silmukkaa)
1. kerros:  Neulo 5n, 6o, lk, 1o, lk 6o ja 5n
2. kerros: Neulo 4n, 2o yhteen, 5o , lk, 3o, lk, 5o, ylivetokavennus*, 4n
3. kerros: Neulo 3n, 2o yhteen, 5o, lk, 5o, lk, 5o, ylivetokavennus, 3n
4. kerros: Neulo 2n, 2o yhteen, 5o, lk, 7o, lk, 5o, ylivetokavennus, 2n
5. kerros: Neulo 1n, 2o yhteen, 5o,  lk, 9o, lk 5o, ylivetokanneus, 1n
6. kerros: Neulo 2o yhteen, 21o, ylivetokavennus

*Ylivetokavennus: Nosta silmukka neulomatta. Neulo seuraava silmukka ja vedä nostettu silmukka neulotun yli.

Nämäkin sukat olivat jämälangoista tehdyt. Ohessa ylijäänyt 1,5m pätkä.
Sukat ovat jämälangasta tehdyt ja kokoa n. 37. Lankka meni tiukille. Ensimmäisen sukan neulottuani jouduin punnitsemaan valmiin sukan ja vertaamaan jäljellä olevaan kerään. Painoeroa näillä oli 1g. Onneksi lanka riitti, jäljellekin lankaa jäi. Tosin vain 1,5 metriä. Nämä sukat lähtevät Maaningan koululaisille joululahjaksi. Maaningalla on meneillään kampanja neuloa villasukat kaikille alakoululaisille. Nämä sukat lienevät vadelmaista-rahkapiirakkaa, ainakin värinsä puolesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti