keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Kivan keväiset kintaat

Keväällä mieleni tekee neuloa iloisia, kirkkaita ja raikkaita värejä. Syksyllä monesti vaihdan tummempiin ja murrettuihin sävyihin. Tai sitten kaikki johtuu vain lankahyllyn valikoimista. Neulon siitä, mitä kaupasta löytyy.

Tällä kertaa neuloosini purkuun hyväksi konstiksi osoittautui nopeasti valmistuneet lasten lapaset. Tyttäreni on kasvanut "niin isoksi", että talvella käytetyt peukalottomat tumput täytyi nyt korvata iloisilla peukalollisilla lapasilla.

Ohje:
Novitan Nalle-lankaa (tummempi kevään uutuusväri, vaaleampi jämälankaa), nro 3 puikot, 9s/puikko.

Neuloin 2o 1n -resoria 32 kerrosta. Tämän jälkeen vaihdoin sileään neuleeseen. Vasemman käden peukalokiilan tein 1. puikolle ja oikeaan käteen 4 puikolle. (kts. peukalokiilan ohje täältä).  Kun kiilassa on 8 ylimääräistä silmukkaa, otin silmukat apulangalle ja jatkoin lapasta normaalisti kohti sormenpäitä. Lapasen ollessa sopivan mittainen pieneen käteen (itselläni joustinneuleen ja sileän neuleen vaihtokohdasta tehtynä 24 kerrosta) aloitin kärkikavennukset. Lopuksi tein peukalot, joihin kerroksia kertyi 12 kappaletta, yhteensä minulla oli 12 silmukkaa koko peukalossa.

Kärkikavennuksen neuloin kaveriltani saadun vinkin mukaisesti. Neuloin I ja III puikolla ylivetokavennuksen kun puikolla oli jäljellä 3 silmukkaa. Näin olleen viimeinen puikon silmukka neulotaan normaalisti oikein. II ja IV puikoilla neuloin ensin yhden silmukan oikein ja kavensin sitten kaksi oikein yhteen. Olen aikaisemmin tehnyt samaa kavennusta I ja III puikkojen kahdella viimeisellä ja II ja IV puikkojen kahdella ensimmäisellä silmukalla. Tuolloin puikkojen väliin on jäänyt pienet "reiät". Tämän välisilmukkaniksin avulla kavennus on mielestäni nätimpi ja reiät jäävät pois. Kavennuksia tehdään joka toinen kerros kunnes kullakin puikolla on 5 silmukkaa. Tämän jälkeen kavennan jokaisella kerroksella (paitsi näissä lapasissa tein välikerrokset loppuun saakka, poikkeus vahvistaa säännön).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti