lauantai 29. marraskuuta 2014

Vauvan varustelukierre: Villatakki ja tikanpoikahattu #2

Kuulostaako tutulta? Aloitat neuleprojektin. Neulot ja neulot, kunnes jostain syystä viimeistely jää ja neule hautautuu laatikon pohjalle odottamaan viimeistelyä. Minulle on käynyt monesti niin ja yksi näistä neuletöistä valmistui nyt, ehkä 3-5 vuoden tauon jälkeen.

Olin joskus aloittanut jonkun tutun vauvalle (en edes muista milloin ja kenen) villatakin ja tikanpoikahatun. Lankana on Nallen Kukkaketo-sarjan kelta-vihreä lanka. Olisiko ollut nimeltään päivänkakkara?? Olin neulonut kaikki kappaleet jo valmiiksi sekä aloittanut yhteen ompelua, mutta jostain syystä lopettaminen on jäänyt. Nyt hyvästä syystä tein ne loppuun ja otan käyttöön omalle vauvalle. Väri ei ehkä ole mieluisimpiani, mutta eihän väri vaikuta lämpimänä pysymiseen. En myöskään pidän takin  neuloksesta, mutta kuten sanottu aiemmassa tekstissäni, olen vasta viimeisimpiin takkeihin vaihtanut neuloksen laatua.

Sen, mitä tein uusiksi, on hihat. Purin jo kasaanommellut hihat ja poimittuani kädenteiltä silmukat neuloin hihat takkiin kinni. Näin vältyin joustamattomilta ja painamaan jääviltä, paksuilta saumoilta.

Vasemmalla "valmiina" odottanut hiha ja oikealla puretusta uudestaan neulottu.

Valmis takki

Tikanpoikahattua varten jouduin virkkaamaan ainoastaan solmimisnyörit. Lisäksi ompelin hatun kasaan.


Linkkien takana aikaisemmat tekeleeni ja ohjeet:
Tikanpoikahattu
Vauvan nuttu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti