perjantai 18. marraskuuta 2016

Uusia tuttavuuksia

Edellisen postaukseni lopuksi annoin jo esimakua tulevasta. Rakastan neulomista, mutta välistä ranteiden, kämmenten ja sormien nivelet ovat kovilla. En tiedä mistä kipuilu johtuu - liikaa neulomista, matalapainetta vai mitä? Kipua kuitenkin ilmaantuu aika ajoin. Luin jostain, että neliskanttiset puikot säästävät niveliä. Etsin niitä ensin netistä, mutta metalliset haluamani puikot olivat niklattuja. Sopiiko niklattu nikkeliallergiselle? En uskaltanut kokeilla. Puupuikoista minulla on "huonoja" kokemuksia bambupuikkojen muodossa. Ne kun tuppaavat antamaan liikaa periksi minun käsissäni.

Onneksi on olemassa paikalliset lankakaupat ja hyvä asiakaspalvelu. Kerrottuani ongelmasta ja etenkin epäluuloistani puisia puikkoja kohtaan, minut puhuttiin ympäri. Poistuin kaupasta koivuiset, neliskanttiset puikot kassissani.


Ja nyt yhdet sukat neulottuani en voi kuin todeta niiden toimivan. Neulominen oli mukavaa. Neulominen oli kevyttä (puikot ovat paljon metallisia kevyemmät). Puikot istuivat käteen hyvin. Lanka luisti sopivasti puikolla. Koivu on oikeasti kovempi materiaali, puikot eivät antaneet periksi, kuten bambuiset antoivat. Neliskulmaisuus "tasoitti" neulejälkeä. Ainoa, mitä huomasin, oli että neulon näillä paljon tiukempaa. Tämä ei ole ongelma, se tulee vain ottaa huomioon etukäteen sukkia suunnitellessa - tai sitten joudun ostamaan isommat puikot asian korjaamiseksi. Nämä puikot ovat 3,5mm.

Toinen uusi tuttavuuteni oli Schachenmayren Regia-lanka. En ole ennen neulonut sitä, mutta nyt innostuin, sillä löysin "Design Line by Arne & Carlos"-Regiaa Prismastamme. Erityisesti vyötteen kuva houkutteli minut mukaan. Tykästyin esimerkkisukan ulkoiseen olemukseen.


Lanka oli oikein mukavaa neuloa. Voisin valita Regiaa toistekin neulottavakseni. Sen sijaan sukan kuvio ei lämmittänytkään mieltäni enää. Sukistani ei tullut noin kauniit, mitä kuvassa oli. Ymmärrän toki, että lopulliseen kuvioon vaikuttaa moni asia (silmukat, käsiala..), mutta silti. Odotin liikoja. Toki valitsin toisenvärisen langankin, joten näyttäisikö sukkani samalta, jos se olisi kuvanmukainen väriltään. Mene ja tiedä.

Tein sukista hyvin perinteiset ilman mitään kikkoja. Testailua kaikin puolin.

En jaksanut kohdistaa kuvioita vaan tällä kertaa päätin, että "epäsymmetrisyys" ei vaivaa minua.
Varren kuviota
Terän kuviota. Tässä sukka lähes oikean värinen.
Sukka päivänvalossa ilman salamaa kuvattuna. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti