keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Joulukalenteri

Minulla oli lapsena äitini ompelema kalenteri, jonka äitini ennen joulua täytti kaikilla ihanuuksilla. Harmikseni en vain tiedä, missä kalenteri nykyään on. Myös mieheni perheessä on ollut vastaavanlainen kalenteri. Nyt tyttärellämmekin on sellainen.


Pyörittelin ideaa mielessäni. Koska en ole mikään ompelijatyyppi, halusin tehdä mahdollisimman yksinkertaisen mallin. Ei siis mitään ylimääräisiä rimpsuja, rampsuja eikä kuviointeja. 24 taskun ompelukin alkoi jo ahdistaa, mutta keksin, että voin tehdä taskuja yhtenäisistä suikaleista (yhdestä isosta taskusta) tikkaamalla niihin välejä.


Ripustusidean imuroin puolestaan ystävältäni, hän oli tehnyt samantyylisen henkarikiinnityksen taannoin omaan joulukalenteriinsa. Mielestäni idea oli niin mahtava, että halusin hyödyntää sen nyt itse. Jouluksi kalenteri esille henkariin kiinnitettynä ja loppuvuodeksi rullalle kaappiin. Ei ylimääräisiä keppejä, nauhoja tai muita kiinnitysvälineitä. Henkarin saa kaiken lisäksi roikkumaan helposti lähes minne vain ja on valmiiksi tasapainotettu. Kalenterin saan henkariin kiinni kahdella napilla, joita varten ompelin napinlävet etummaiseen kankaaseen ja napit takakankaaseen.


Taskut 22, 23 ja 24 eroavat toisista. Taskut 22 ja 23 ovat isompia kuin edeltäjänsä ja ne on ommeltu kiinni taskuun nro 24, joka puolestaan on todella iso. Vähän ekstraa juuri ennen joulua.


Numerot kirjoittelin kangastussilla. Minun taitoni ja keskittymiseni eivät olisi kestäneet näperrellä niitä muutoin. Laitoin luukut järjestykseen, sillä pienen lapsen lienee helpompi hahmottaa joulunodotusta ja jäljellä olevia päiviä, kun pystyy näkemään alun, lopun ja sen päivän, jossa olemme menossa. Sikinsokin tämä olisi hankalaa. Löytyyhän sitä jatkossa etsimistä kaipaavalle kaupasta kalentereita, joissa luukut ovat sikinsokin ja sekaisin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti