keskiviikko 24. elokuuta 2016

Viuhkapitsiset säärystimet

Pitkästä aikaa neuloin säärystimet. Eräs tuttuni on ilmaissut kuulleni muutamankin kerran tarvitsevansa säärystimet. Minulle sattui nyt neuloosissani sellaine hetki, että ajattelin tekaista hänelle sellaiset (en tiedä yhtään, onko hänellä jo säärystimet olemassa). Hän itse ei tietenkään tiedä asiasta mitään. On mukava yllättää ihmisiä.


Langaksi valitsin itselleni täysin tuntemattoman akryyli-villa -sekoitteen, jota ainakin nettisivujen mukaan  sitä kehoitettiin "kokeilemaan vaikka säärystimiksi". Lanka oli oikein miellyttävää neulottavaa. Voisin neuloa siitä uudestaankin.
Valitsin säärystinten "kuvioksi" Viuhkapitsin. Viuhkaa itseään varten täytyy luoda 7 silmukkaa (ja neuloessa se lisääntyy ensin 9 silmukkaan, kunnes kaventuu jälleen 7 silmukkaan) ja lisäksi loin toiset 7, joilla neuloin joustinta kuvioiden väliin tuomaan napakkuutta. Siis 14 silmukkaa puikolleen.

Kuviokerta toistuu 1-7(9) silmukan välillä
Aloitin neulomisen neulomalla 1o, 1n, 1o, 1n, 7o, 1n, 1o ja 1n. Tein näin kaksi kerrosta, kunnes aloitin viuhkapitsin keskimmäisten 7 oikean silmukan kohdalla.

Alkuun muodostuu kaunis "viuhkamainen " reuna
Kun varsi oli sopivan mittainen - itse neuloin 20 kuviokertaa - neuloin vielä 1o 1n- joustinta 15 kerrosta napakoittamaan nilkkaosaa. Toivon, että joustin estää säsärystintä valumasta liian alas, kuten kantapään alle.Sukat on viety "odottamaan". Uusi omistaja saanee ne parin päivän sisään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti