sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Lupaus lunastettu

Annoin itselleni ukaasin, jonka täytyttyä saisin palkinnon. Ukaasi oli neuloa kahdet aloittamani sukat loppuun. Molemmat sukat olivat tulossa itselle, joten niiden toteuttamisella ei sinällään ollut mikään kiire. Palkinnoksi lupasin itselleni, että pääsen aloittamaan uuden neuleen. Ja nyt lupaus on lunastettu. Molemmat keskeneräiset sukat on saatettu loppuun juhannuksen aikana.

Ensimmäisinä valmistuivat Pirkan sivuilta löytyneet pitsineulesukat. Malli oli mukavaa ja helppoa neuloa, mutta Novitan Nallesta tehtynä puuduttavaa neuloa, sillä lanka on kuitenkin suhteellisen kapoista. 


Neuloin sukan ohjeen mukaisesti kiilakavennuksia ja kärkikavennusta lukuunottamatta. Kiilakavennuksilla jätin sukkaan 14 silmukkaa puikoille I ja IV, eli kavensin hieman vähemmän kuin ohjeessa sanottiin. En myöskään tykännyt ohjeen kärjestä, joten neuloin hieman toisin. Sain omalla ohjeellani kuvion kulkemaan kauniimmin sukan kärkeä kohden.

Neuleohje on suoraan Pirkan sivuilta 

Kärkikavennukset aloitetaan, kun kuviokerta on neulottu loppuun (kuviokerran 4. kerros on viimeinen kerros). Kannattaa viimeistään tässä vaiheessa jakaa silmukat puikoille niin, että II = 19, III =18, tosin jos teet sen jo aivan neuleen alussa, kuvion neulominen on helpointa. 
Puikko I: Neulo oikein. 
Puikko II: Neulo kuten neulekuvion 1. kerros, mutta älä tee langankiertoja. Sinulle jää 14 silmukkaa.
Puikko III: Neulo kuten neulekuvion 1. kerros, mutta älä tee langankiertoja ja kavenna vain 4 viimeisintä kavennusta. Sinulle jää 14 silmukkaa.
Puikko IV: Neulo oikein.

Nyt sinulla on jokaisella puikollasi 14 silmukkaa ja voit aloittaa kärkikavennukset. Itse tein kavennukset kaventamalla jokaisella kerroksella.
I ja III puikoilla kolme viimeistä silmukkaa 2 oikein yhteen ja yksi oikein.
II ja IV puikoilla kolme ensimmäistä silmukkaa yksi oikein ja ylivetokavennus.

Jalassa sukan kuvio jää päällimmäiseksi ja sileä neule kaartuu kauniisti varpaiden yli

Toisena valmistuivat uudesta tuttavuudestani, bambusekoitelangasta, neulotut yösukat. Lanka oli ohutta ja vaati minulta 2,5 puikot. Työ tuntui kestävän ikuisuuden ja tylsistytti hirveästi (varsinkin, kun mielessä siintää jo monta uutta kuviota ja lankaa testiin). Neuloin sukista aivan perussukat.
Syksyä ja talvea kelpaa jälleen odotella, kun on uusia sukkia kaapissa lämmittämään jalkoja viilenevissä illoissa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti