lauantai 16. tammikuuta 2016

Hiiri + Sammakko = Himmakko

Naapurin pikku-miehellä on synttärit. Lahjojen ostaminen ja antaminen on aina hankalaa: Mitä hänellä jo on? Mitä hän tarvitsee? Mitä vanhemmat hänelle toivoisivat? ...

Ja ratkaisu on tietenkin v i l l a s u k a t. Niitä ei koskaan voi olla liikaa.


Jämälankakorini tyhjeni yhden vihreän ja yhden harmaan kerän verran. Koska en osannut valita millaiset sukat tekisin, tein "sekoitussukat", Sukat ovat hiirennäköiset, mutta sammakonväriset. Siispä hyvin originellit hiirisukat tai korvalliset sammakkosukat. Olkoon siis himmakot.Lankana käytin Novitan 7 veljestä ja puikkoina 3,5 sukkapuikkoja. Neuloin ensin sopivankokoiset villasukat. Aivan perussukat. Kärkikavennukseksi tein nauhakavennuksen, jotta sain himmakoille kuononmuotoa ja "suut".

Lopuksi virkkasin silmät: Virkkaa 7 kiinteää silmukkaa aloitussilmukan sisälle (1. kiinteäsilmukka on 2 ketjusilmukkaa), sulje rengas piilosilmukalla ja kiristä. Vaihda väriä ja aloita uusi kerros. Virkkaa jokaiseen kiinteään silmukkaan kaksi pylvästä ja sulje piilosilmukalla. Päätellään.

Ja silmien jälkeen korvat. Aloitussilmukkaan virkataan 4 kiinteää silmukkaa, kiristetään. Tulee puolikaari. Jatketaan suoraan seuraavaan kerrokseen ja virkataan jokaiseen silmukkaan 2 kiinteää silmukkaa. Päätellään.

Viimeistele sukka päättelemällä langanpäät ja ompelemalla silmät ja korvat paikalleen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti