keskiviikko 12. elokuuta 2015

Huomio, kyyhkysjahti alkaa!

Mieheni on innokas metsästäjä. Tänä vuonna tein sekä hänelle, että koirillemme jotain pientä aloituspäivälle (ja tuleville).

Koiramme sai kaulapantaansa kiinnitettävän huomiokankaan. Kyseessä on huomiokankaasta ommeltu putkilo, jonka läpi kaulapanta voidaan pujottaa. Kangasputkilo on leveämpi kuin panta, jolloin se paistaa kaulasta paremmin. Mieheni toivoi tällaista, sillä lämpimänä päivänä koiralle huomioliivin laittaminen olisi todella typerää.

Sisu Lipsanen esittelee uutta huomiotuotettaan
Ompelu oli helppoakin helpompaa, tässä pieni ohje kuvin

Leikkaa kaulapantaan sopiva palanen (itse laskin, että voin kääntää kankaan kolminkertaiseksi), huolittele reunat ja käännä sekä tikkaa putkilon päädyt

Taita kangas kolminkertaiseksi ja neulaa saumapääty huolella. Itse käänsin huolitellut leikkausreunan piiloon, jolloin sain saumasta nätimmän ja kestävämmän.

Kun olet ommellut sauman (itse ompelin myös toisesta reunasta, jotta tulee napakampi), merkitse panta apunasi kohdat, joista ompelet pannalle "kujan". Näin putkilo pysyy paremmin pannan ympärillä paikallaan.

Pujota panta kujaan

Mieheni tilasi puolestaan itselleen uudet "mehtuusukat". Hän kun osti keväällä  u u d e t  kengät, joihin ei tietenkään voi laittaa  v a n h o j a  sukkia. Toivomuksena oli "ohkaisemmat" sukat, joiden alla voi talvella käyttää esimerkiksi ohuita merinovillasukkia. Päädyimme Novitan Nalleen, josta mieluisat väritkin löytyivät.


Sukassa on 14s/puikko. Neuloin alkuun todella löysää 1o1n -resoria 10 kerrosta, jonka jälkeen vaihdoin 2o2n -resoriin. Villasukka on pituudeltaan yli puolen säären. Raidan leveys on 12 kerrosta. Kantapään harmaan osan jälkeen neuloin 56 kerrosta ennen kärkikavennuksia. Teräosassa II ja III -puikoilla neuloin resoria. Mieheni mielestä sukka muotoutuu silloin jalkaan paremmin.

Sukat ovat tässä (jo metsällä käytetyinä, en muistanut/ennättänyt ottaa kuvaa niistä ennen käyttöä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti