sunnuntai 2. elokuuta 2015

Ei pöllömpi kassi - kuljetuspussi tankokengille

Kuten ehkä tiedätte, tyttärelläni oli syntyessään kampurajalat (hänen tarinaansa voitte tutustua Helmiä ja kampuroita -blogissa), joita on hoidettu aktiivisesti syntymästä lähtien. Tällä hetkellä hoidossa on menossa "ylläpitovaihe", jossa hän käyttää nukkuessaan erityisiä tankokenkiä estääkseen virheasentojen uusiutumisen jaloissa. Tämä tarkoittaa elämässämme sitä, että tankokenkiä on kuljetettava mukana siellä, missä itsekin olemme, elleivät ne ole Helmillä jaloissa.

Halusin, että kenkien kuljettaminen olisi mukavaa, niin meille kuin tulevaisuudessa Helmille itselleenkin. Tokihan kenkiä voisi kuljettaa paljaaltaankin, mutta pelko useita satoja maksavien kenkien likaantumisesta tai rähjääntymisestä huoletti minua. Tahtoisin pitää kenkiä mahdollisimman hyvin, sillä ne ovat tärkeät tyttärelleni.

Näistä syistä sain idean ommella kengille säilytys- ja kuljetuspussin. Kankaaksi valikoin paksua puuvillaa, joka kestää kulutusta. Kuviokin löytyi mieleinen, pöllöjä.

Malli on itseni suunnittelema. Kassi on suorakaiteen mallinen ja vaakatasoinen, jossa paino jakautuisi mahdollisimman takaisesti. Pystymallista kassia en halunnut tehdä, sillä silloin Helmin itsensä voisi olla hankala sitä kantaa.

Kengät saa kassiin vasemmasta sivusta, jossa vetoketju sulkuna.

Vetoketju on ns. takkivetoketju.
Erityisen "ylpeä" olen kantokahva-keksinnöstäni. Mietin, miten saisin kantokahvoista sellaiset, että niitä voisi kantaa pienempi ja suurempi ihminen (toisin sanoen, kaksi eri mittaa). Loin kantokahvoille lenkit, joiden avulla voi valita "käsilaukkumallin" tai "olkalaukkumallin".

Olkalaukku

Käsilaukku
Ompelin kahvoiksi pitkän ympyrän, jonka kuvien mukaisesti taittelin pienempien lenkkien läpi. Ompelu meinasi jo tuskastuttaa, sillä jouduin pujottelemaan kaikki paikoilleen jo ennen ompelua. 

Olka/käsihihna kulkee välistä kuten sormikin

Yläsauma ommeltiin viimeiseksi nurjalta puolelta (samalla oli kassin ainoa pitkä sauma).

Epämääräinen selitys, mutta lopputulos tyydyttää. Kassi toimii käyttötarkoituksessaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti