lauantai 23. elokuuta 2014

Varustelukierre alkakoon: Vauvan nuttuVauvan nuttu on nyt valmis ja odottaa käyttäjäänsä samoin kuin sängynreunan pehmike, jonka viimeksi sain valmiiksi. Nuttu on perusnuttu, sopii vastasyntyneelle eikä vaadi sen enempää neulomistaitoja. Ohjeen löysin Novitan sivuilta.

Pari vastaavanlaista nuttua neuloneena ystävieni lapsille, olen todennut ohjeen olevan hieman "puolitekoinen". Siinä on muutamia kohtia, jotka eivät vain millään sovellu käytettäväksi. Siksipä olenkin modifioinut ohjetta mieleisekseni. Käytän kuitenkin ohjeessa olevaa silmukka- ja pituusmittoja työssäni.. ja neulon Nalle-langasta.

  • Ohjeessa hihat pitäisi neuloa erillään ja ommella kiinni villatakkiin. Itse teen villatakista aina ensimmäisenä liivin, johon neulon hihat suoraan kiinni. Näin säästyn turhilta saumoilta ja jälkikin on kauniimpi.
  • Ohjeen aina oikein -neule, tekee mielestäni työstä turhan leveän näköisen. Olen neulonut yhden villatakin helmineuleella ja siitä tuli huomattavasti parempi kuin aina oikein -takki. Tämän takin neuloin vuorostaan joustinneuleella ja siitä tuli erittäin hyvä. Uskoisin sen olevan sopivampi pienelle ihmiselle ja kasvavan mukana ensimmäisen elinhetket.
"Liivi" eli etukappaleet ja takakappale ommeltuna yhteen.

Valmis työ hihat neulottuina. 

Parin vuoden takainen versio helmineuleella tehtynä. On paljon leveämpi kuin mitä nyt neuloin, vaikka silmukoita on saman verran ja korkeuttakin löytyy täsmällisesti sama lukema.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti