keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

"Poikasen" babyconverset

Naapuriimme syntyi uusi vauva, Poikanen, ja samalla Pöljän kylä sai uuden "paljasjalkaisen* pöljäläisen". Jotta lapsirukan ei tarvitsisi olla "kirjaimellisesti paljasjalkainen", ajattelin neuloa hänelle pienen muistamisen ristiäispäiväkseen. Testasin, miltä converse-sukat näyttävät lasten kokoisena ja ihan hauskathan niistä tuli. 


Ohje

Luodaan puikolleen 8 silmukkaa 7 veljestä -langalla. Varteen neulotaan 2o2n -joustinneuletta 20 kerrosta. Kantapään tein "yksinkertaisena" eli sileällä neuleella. Kärkiosan neuloin sileällä neuleella niin, että II puikon 3 viimeistä silmukkaa ja III puikon 3 ensimmäistä silmukkaa neuloin nurjaksi "nauhoituksen syvennystä" varten. Yhteensä 20 kerrosta jonka jälkeen kaikkien puikkojen kaikki silmukat sileällä yhteensä 3 kerrosta. Vaihdetaan väriä valkoiseksi ja neulotaan 2 kerrosta normaalisti sileää, kunnes sukka kavennetaan haluamallaan tavalla. 

Kengännauhoina käytin puuvillanauhaa, sillä oikea kengännauha olisi liian leveää ja pitkää näihin sukkiin.
Pituutta / nauha n.70 cm.

Koko ei ole vastasyntyneen. Jalkaterän pituus kantapäästä varpaisiin on n. 14 cm. 


* Toim. huom. Termi paljasjalkainen viittaa nyt siis vain Poikasen synnyinseutuun, ei siihen että joutuisi kulkemaan paljain jaloin. Ei Pöljällä nyt niin pöljäläisiä olla, ettäkö vauvan annettaisi olla ilman sukkia, jos naapuri ei niitä neuloisi ;) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti